Υψηλής ποιότητας Κολοφώνιο για έγχορδα

Κολοφώνιο για έγχορδα Κολοφώνιο για έγχορδα

Λίγοι γνωρίζουν πώς έχει γίνει , πώς λειτουργεί , και ποια είδη ή ποιότητες είναι καλύτερα για τα όργανά τους. Εδώ είναι μερικές πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με αυτό το μικρό κουτί του κολοφώνιου που κρύβεται  στα  αξεσουάρ του οργάνου σας .

Αφού η ρητίνη συλλέγεται , στη συνέχεια καθαρίζεται με στράγγισμα και θερμαίνοντας τη σε δεξαμενή έως ότου οι ρητίνη να λειώσει εντελώς . Μόλις ψηθεί, χύνεται σε καλούπια. Μετά αφού κρυώσει  για περίπου 30 λεπτά, το κολοφώνιο λειαίνεται και γυαλισεται. Το κολοφώνιο μπορει να  συσκευάστει σε ενα κομάτι υφάσματος ή να τοποθετηθεί σε ένα κουτάκι έτοιμο για τον κάθε μουσικό.

Το σκούρο κολοφώνιο είναι πιο μαλακό και είναι συνήθως πάρα πολύ κολλώδες για ζεστό και υγρό καιρό. Το ανοιχτόχρωμο είναι πιο δύσκολο και όχι τόσο κολλώδες, είναι επίσης προτιμότερο για τις υψηλότερες χορδές.

Ορισμένοι κατασκευαστές  προσθέσετουν πολύτιμα μέταλλα στις συνταγές τους. 
Δεν είναι ασυνήθιστο να δει χρυσό, άργυρο, μόλυβδο - άργυρο , χαλκό να έχει  προστέθεί στο κολοφωνίο. Αυτά τα υλικά  υποτίθεται οτι αυξάνουν τη στατική τριβή του κολοφώνιου , δημιουργώντας διαφορετικές τονικότητες . Ο Χρυσός προστίθεται για να παράγει ένα ζεστό , καθαρό ήχο και είναι κατάλληλο για όλα τα όργανα . Η προσθήκη του χρυσού στο μίγμα κολοφώνιου  μπορεί να μαλακώσει το σκληρό ήχο. Σολίστ, συχνά διαπιστώνουν ότι το κολοφώνιο με χρυσό στην σύνθεση του,  τους βοηθά να παράγουν ενα σαφέστερο, πιο καθορισμένο τόνο . Το Ασήμι δημιουργεί ένα συμπυκνωμένο, φωτεινό τόνο και είναι ιδιαίτερα καλό για την απόδοση σε υψηλότερες θέσεις . Είναι καταλληλότερο για βιολί και βιόλα . Ο Μολύβδος στο μειγμα είναι κατάλληλος τόσο για το βιολί και βιόλα για ένα μαλακό αλλά μη κολλώδη κολοφώνιο . Ενισχύει τη ζεστασιά και τη σαφήνεια. Ο Χαλκός είναι το πιο δημοφηλή πρόσθετο στο κολοφωνίο.  Μπορεί να διευκολύνει στο παίξιμο  έναν αρχάριο.  Ο χαλκός δημιουργεί ένα πολύ ζεστό , σχεδόν βελούδινο μαλακό ήχο .

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να προμηθευτειτε την πρώτη ύλη για τις δημιουργηκές σας ανάγκες.